НФСБ искат касиране на изборите

НФСБ искат касиране на изборите | StandartNews.com

София. "Национален фронт за спасение на България (НФСБ) ще иска касиране на изборите, тъй като резултатът на партията е умишлено намален". заяви съпредседателят на партията Валери Симеонов. На станалата популярна като "партията на СКАТ" не достигнаха 0,25%, за да влезе в парламента.

По думите на Симеонов се прилага схема за изолиране на Националния фронт. В момента те имат косвени основания да искат касиране, най-вече заради това, че към 02:30 часа, в нощта след изборите, резултатите на НФСБ са спрели своето развитие, при положение, че все още са идвали протоколи от малките градове и от селата, където Националният фронт има доста добро представяне.

Друг подозрителен факт, според активистите на НФСБ е, че в общините, където партията е имала застъпници, резултатите са много високи, а в тези, където не е имала свои наблюдатели, са ниски.

"Паралелният екзит пол по това време даваше 4,11%, а с такъв резултат се влиза в парламента", посочи Валери Симеонов.

"В момента подготвяме жалбата. Паралелно с това ще настояваме и за ръчно преброяване на бюлетините, защото не сме убедени в крайния резултат, който бе изнесен", коментира Симеонов. Сметките показват, че 6000 гласа недостигат на НФСБ за парламента.

"Имаме 12 000 секции в страната. Достатъчно е всяка втора да не е зачела по една валидна бюлетина, за да се стигне до такъв нереален резултат", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той каза още, че по време на цялата предизборна кампания e имало дирижирано информационно затъмнение на кампанията на НФСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай