НФСБ: Жена на 75 г. може, Кантарджиев не може

Борис Янчев възмутен от здравния министър

НФСБ: Жена на 75 г. може, Кантарджиев не може | StandartNews.com

И НФСБ скочи на здравния министър д-р Стойчо Кацаров заради пенсионирането на най-добрия ни специалист по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Здравният министър може да назначи жена на над 75 години за личен съветник, но държи да спази закона по отношение на проф. Кантарджиев, възмути се във Фейсбук Борис Янчев

„Безумията на управляващите нямат край! Днес здравният министър Стойчо Кацаров – човек без нито ден лекарски стаж, изгони уважавания проф. Тодор Кантарджиев. Под предтекст – навършени години за пенсиониране“, написа зам.-председателят на НФСБ в профила си.

Ето какво още написа Борис Ячев:

„Проф. Кантарджиев бе един от най-дейните български лекари по време на пандемията. Човек, който с риск за собственото си здраве ръководеше в  изключително тежкия момент за целият свят най-натоварената структура към МЗ – Национален център по заразни и паразитни болници.

Експерт, който с появата си внасяше успокоение в обществото ни, който стана лице на здравият разум по време на пандемията.

И вместо да го награди - недоразумението в здравеопазването Стойчо Кацаров решил да го пенсионира... заради навършени 65 години... А само преди няколко дни същият министър назначи за свой придворен съветник проф. Мира Кожухарова, която е на над 75 години. Неистовото желание за реваншизъм при новите „управляващи“ няма край.

Жалко е, че Стойчо Кацаров стана изпълнител на поредна мокра поръчка. Досега смятах, че той ще остане в новата ни история с нелепото назначение на парламентарен секретар /с 4 хиляди лв. заплата/ за времето, когато няма Парламент. Но днес министърът надмина себе си.

Жалко... познавам Кацаров от битието му на виден седесар и демократ, не вярвах, че ще падне до нивото на червена подлога“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай