Четвъртък,

НФСБ: Прекалено дълго изчакахме за мерките

От: Мартина Суботинова -
НФСБ: Прекалено дълго изчакахме за мерките
A
A
A

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира новите мерки на щаба. Според него те са необходими и адекватни.

„Доволни сме, защото според нас такива ограничения като КПП-та не са необходими. Сегашните мерки са много по-прагматични и ефикасни. Новото е, че не се затварят малките търговски обекти. Заставаме зад тези мерки”, заяви той.

Но от НФСБ имат и забележки за това, че прекалено късно са въведени мерките.

 „Още на 4-5 ноември настоявахме за това. Прекалено дълго време си затваряхме очите, че децата са преносители на вируса. Изразяваме своето огорчение от късното решение на правителството”, каза още Симеонов.

Той иска затваряне и на междублоковите пространства, паркове и градини, басейни.

Симеонов обърна внимание и на липсата на задължителни съпътстващи икономически мерки. Според него трябва да се въведе финансова компенсация за всички потърпевши, тя  трябва да е 80% от оборота за същия период през миналата година. Така ще отпадне мярката 60/40, според лидера на партията.

Управляващите отказали тази сутрин на НФСБ парламентът да работи дистанционно. В групата на ОП 20% са потърпевши от вируса, във Воля -50%.

Бърсането на дръжки и поставянето на маски не са достатъчни за ограничаването на заболяването в НС, категоричен бе НФСБ. Основно БСП не спазвали мерките.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички