НФСБ: Прекалено дълго изчакахме за мерките

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира новите мерки на щаба

НФСБ: Прекалено дълго изчакахме за мерките | StandartNews.com

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира новите мерки на щаба. Според него те са необходими и адекватни.

„Доволни сме, защото според нас такива ограничения като КПП-та не са необходими. Сегашните мерки са много по-прагматични и ефикасни. Новото е, че не се затварят малките търговски обекти. Заставаме зад тези мерки”, заяви той.

Но от НФСБ имат и забележки за това, че прекалено късно са въведени мерките.

 „Още на 4-5 ноември настоявахме за това. Прекалено дълго време си затваряхме очите, че децата са преносители на вируса. Изразяваме своето огорчение от късното решение на правителството”, каза още Симеонов.

Той иска затваряне и на междублоковите пространства, паркове и градини, басейни.

Симеонов обърна внимание и на липсата на задължителни съпътстващи икономически мерки. Според него трябва да се въведе финансова компенсация за всички потърпевши, тя  трябва да е 80% от оборота за същия период през миналата година. Така ще отпадне мярката 60/40, според лидера на партията.

Управляващите отказали тази сутрин на НФСБ парламентът да работи дистанционно. В групата на ОП 20% са потърпевши от вируса, във Воля -50%.

Бърсането на дръжки и поставянето на маски не са достатъчни за ограничаването на заболяването в НС, категоричен бе НФСБ. Основно БСП не спазвали мерките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай