Независимите

Георги Марков и Светлин Танчев ще останат в историята като първите люспи на ГЕРБ в парламента

Независимите | StandartNews.com

София. Славата на Георги Марков и Светлин Танчев бързо ще отшуми. Двамата едва ли ще оставят трайна следа в политиката. Но имената им ще "греят" в аналите на парламента като първите люспи от групата на ГЕРБ. Докато партията на Бойко Борисов е в опозиция. Бъдещето ще покаже какво точно ще зависи в 42-рия парламент от първите независими депутати.

Дали Марков и Танчев ще бъдат последвани от още свои колеги ще стане ясно скоро. Като парламентаристи и двамата не са блеснали с позитивни новини. За Марков голяма част от останалите депутати чуха едва когато напусна ГЕРБ. Името на Танчев нашумя в предходния мандат с лобистката наркопоправка, която мистериозно се появи в Държавен вестник, без да е приета от парламента. Още тогава стана ясно, че младият и иначе симпатичен депутат няма бъдеще в политиката.
Според партийната мълва Танчев е в парламента благодарение на майка си Лиляна Танчева. Тя има успешен разностранен бизнес. Сред тях е фирма "Елидис", която допреди години била най-големият вносител на бяла техника.

Танчев е познат сред вече бившите си колеги в ГЕРБ като роднина на зам. главния прокурор Борислав Сарафов, но не е известно дали двамата са в топли отношения. Братът на депутата пък е зет на вицепрезидента Маргарита Попова. За майката се говореше, че е приятелка с бившата дружинна на ГЕРБ Искра Фидосова. Двете дори почивали заедно в Испания. В имотната си декларация пред Сметната палата независимият депутат декларира къща в Суидид Кесада, Испания. Но не е ясно дали там са си отдъхвали от суетата в България Фидосова и Танчева. Избраникът не вдига мобилния си телефон. Според депутати той ще се появи в парламента след коледната ваканция.

За сметка на това пък Георги Марков ходи на работа и в почивките се отдава на социални контакти в кафенето. В парламента все още няма стая за независимите и те бродят по кулоарите. За Марков се знае, че е родом от Свищов. Завършил е земеделския колеж в Пловдив. Според ГЕРБери не е бил особено силен ученик. Въпреки това успява да завърши и прави собствен бизнес първо с фирмата си "Нове МГ". Бизнесът му бил в сферата на дърводобива. Занимавал се със залесяване и добив на дървен материал. В предизборната кампания за депутати Марков е декларирал пред ГЕРБ, че знае английски и руски език. В Свищов не е тайна за никой близкото му приятелство с ректора на стопанската академия Величко Адамов, с когото се появяват не само на снимки, но и на тържества на Стопанската академия, където ги веселят фолк певици. Името на Марков беше абсолютно непознато сред политическите среди в Търново и дойде като изненада на последните парламентарни избори. В парламента е благодарение изключително на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Който дори стана депутат от втория си избирателен район Благоевград, за да може Марков да стъпи на жълтите павета.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай