Ненков: От Слави Трифонов зависи правителството

Ако те не го направят, значи бягат от отговорност, коментира той

Ненков: От Слави Трифонов зависи правителството | StandartNews.com

От Слави Трифонов и „Има такъв народ” зависи да има правителство. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков в „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова Нюз. Ако те не го направят, значи бягат от отговорност, коментира той. И прогнозира, че с третия мандат няма да може да се направи правителство.

Ненков съобщи, че ГЕРБ са готови със състава на своя кабинет, който ще съобщят, когато в понеделник получат мандат за съставяне на правителство. В първия ден от новата седмица президентът Румен Радев е обявил консултации за съставянето на новото правителство с шестте партии в НС. Първият мандат ще бъде връчен или същия ден, или във вторник.

В кабинета на ГЕРБ ще има и политически лица, и експерти, но с ясното съзнание за политическа отговорност, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Целта на комисията „Манолова” не е да прави проверка, а да унижава и обижда, коментира Ненков, защото според него времето на комисията няма да стигне за сериозната проверка на повече от 60 предприятия. Той упрекна партиите на протеста, че не са подкрепили искането на ГЕРБ ревизията за е за 10 години назад. Гласуването „Въздържал се”, не е подкрепа, каза Ненков. И заяви: „Значи за тях има проблем с последните 4 години, но не и с години, в които представители на Демократична България са участвали в кабинет, не и с кабинета на Радев или правителството на Орешарски.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай