Понеделник,

Ненчев се отрече от Кънев и благодари на ГЕРБ

От: Администратор -
A
A
A

Военният министър Ненчев се отрече от Радан Кънев и се врече във вярност на ГЕРБ. Това е резултатът от 15-минутната среща между ПГ на ГЕРБ и министъра, предизвикана от думите на Радан Кънев, че само Ненчев и външният министър Даниел Митов са гаранти за евроатлантическата ориентация на страната. Изказването на лидера на ДСБ първоначално разгневи Борисов, а след това и депутатите му. „Поискахме от него да потвърди дали е лоялен", обясни Валентин Радев.

Ненчев пък увери, че е благодарен на групата на ГЕРБ в парламента, лично на премиера, с когото работели чудесно. На закритото заседание на групата стигнал по-далеч – разграничил се от Радан Кънев, извинил се за думите и дори казал: Аз съм ваш министър. Същите думи обаче „Аз съм вашият министър", каза и пред делегатите на Националното събрание на ДСБ през март, напомниха от партията на Кънев.

Веднага след края на срещата Ненчев влезе да си изясни отношенията с Кънев. Пред Стандарт лидерът на ДСБ не скри разочарованието си от предателството на министъра, но лаконично каза само, че това са вътрешни отношения на мнозинството.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички