Недялков: Сред отцепниците има и бивши министри

Недялков: Сред отцепниците има и бивши министри | StandartNews.com

Стара Загора. Около 60-70 души стоят на първо време зад новия политически проект, които ни упълномощиха да подпишем разпространената декларация. Това обяви бившият старозагорски губернатор Недялко Недялков.

Сред тях имало около 20-30 бивши областни и общински координатори на ГЕРБ, сменени еднолично от Цветан Цветанов, "вторият-първи човек" в партията, както го наричат иронично отцепниците. „Има и поне двама министри от кабинета Борисов, но те сами ще се обозначат, добави още Недялков.

Той припомни конфуза с неговото изключване, за което оказа се лидерът на партията Бойко Борисов не е знаел. „Ако не бе някаква шега, това бе подигравка с мен или още по-лошо – че той не знае какво става в партията, каза още Недялков. Наистина той бе възстановен светкавично, но това не можело да изтрие огорчението.

Според Недялков в последните 2-3 години Бойко е спрял да се занимава с партията и Цветанов е изградил местни структури по свой образ и подобие – от послушници, нагаждачи и верни нему хора. „Ние обявихме ясно какво искаме от нашия лидер – да освободи Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Цветомир Паунов, но очевидно той не може да скъса с тях, а това ще бъде пагубно за ГЕРБ", смята Недялков. Според него най-малкото неморално е човек като бившия вътрешен министър, вече с две сериозни обвинения за извършени престъпления, да остава зам.-председател на партията.

Бившият старозагорски губернатор не скри, че търсят за лидер на новата партия човек с европейска биография. В плановете им влизало да разговарят и с българския еврокомисар Кристалина Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай