Небие Кабак зарадва децата в Побит камък. Силни думи

Народният представител от ДПС откри обновено училище

Небие Кабак зарадва децата в Побит камък. Силни думи | StandartNews.com

Народният представител от ДПС Небие Кабак участва в тържественото откриване на обновената сграда на училището в село Побит камък. Ремонтните дейности са извършени по проект с допълнително финансиране от бюджета на училището и община Сърница.

Образованието винаги е било приоритет за Движение за права и свободи, защото именно то е основополагащо за формирането на кадровия потенциал на нашите деца, коментира Кабак.

Определям проекта като прецедент. Не се случва често да се реализират толкова мащабни инвестиции в малките населени места, каза още Небие Кабак. Пожелавам на учениците да бъдат уверени, целеустремени, упорити и никога да не губият пламъка на любознанието в себе си, обобщи народният представител от ДПС.

В края на януари имахме възможността официално да открием още един проект от стратегическо значение за общината, реализиран в края на миналата година – училището в с. Побит камък, заяви кметът Неби Бозов. Той благодари и на целия екип на училището, който с личен труд също се е включил в ремонтните дейности.

Заедно с нашия представител в Народното събрание г-жа Небие Кабак, г-жа Дора Дулчева-Величкова – началник на Регионално управление по образование – Пазарджик, г-н Салих Османджиков – председател на Общински съвет Сърница, кметовете на двете кметства и колегите от общинска администрация бяхме топло посрещнати и се насладихме на пъстрата програма, която бяха подготвили възпитаниците на училището и техните учители. Средствата за реализирането на проекта в размер на 457 520 лева са осигурени чрез мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., заяви още Бозов.

И пожела на децата и техните преподаватели "да ползват новите помещения със здраве и ентусиазъм, упоритост и трудолюбие за придобиването на нови знания и умения от учениците".

В истински празник за цялото населено място се превърна официалното откриване на цялостно обновената сграда на ОУ “Никола Йонков Вапцаров” - с. Побит Камък. Това е една сбъдната мечта, както за децата, така и за екипа на училището, категоричен бе директорът.

Ремонтиран е покривът на училището, направена е външна и вътрешна изолация, подменена е отоплителната инсталация.

По различни програми, със средства от училищния бюджет и с помощ от община Сърница е подменено и обзавеждането на училището, оборудван е и компютърен кабинет.

В сградата се помещава и полудневна детска градина, където също е инвестирано.

В ОУ “Никола Йонков Вапцаров” - с. Побит Камък се обучават 58 ученика от 1 до 7 клас, 14 са децата в подготвителната група. Те бяха подготвили и специална музикална програма, с която поздравиха гостите на празника, както и своите родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай