Найденов: Решението за Сирия трябва да е политическо

Найденов: Решението за Сирия трябва да е политическо  | StandartNews.com

София. Министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че единственото решение за край на кризата в Сирия трябва да е политическо. Ангелов говори по време на откриването на шестата международна конференция "Международно право и военни операции" във Военна академия "Г. С. Раковски".

"Нашето дълбоко убеждение е, че единственото решение, което може да сложи край на кризата в Сирия, е политическо. Едва ли ще сбъркам, ако кажа, че в момента вниманието ни е насочено към Сирия. Трябва да намерим крайно решение. Консолидирана българска позиция относно Сирия беше обявена на 18 септември. България твърдо осъжда използването на химическо оръжие. Ние сме против използването на такова оръжие където и да било от когото и да било", каза Ангел Найденов, цитиран от Фокус.

"Следим с особено внимание предприетите от ООН действия. Следим и с особено внимание усилията за прилагане на споразумението от Женева. Възприемаме тези усилия за доказателство за наличие на воля да се наложи мир", добави Ангел Найденов.

Международната правна конференция ще продължи до 27 септември. В нея ще участват представители от Въоръжените сили на САЩ, министерствата на отбраната на повече от 20 държави, военни юристи, както и експерти и представители на академичната общност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай