Настимир Ананиев - новият Просто Наско

Хвърля камък в политическо блато, за да сипе зловоние

Настимир Ананиев - новият Просто Наско | StandartNews.com

Спомняте ли си един министър на културата по време на управлението на кабинета на Кирил Петков, който сащиса всички с наглия и провлачен призив за щастлив уикенд.

Е, в живота и в политиката, празно няма. Настимир Ананиев от дни обикаля телевизиите  и категорично доказва, че влиза успешно в образа на Просто Наско, взривявайки всички мостове между управляващите, а оттам и сглобката.

Първо реши да влезе в ролята на неканен адвокат на Денков. Заяви, че сегашният премиер трябва да е външен министър, защото ... ходел по много форуми.

После реши да е надзорник на журналистите и започна да препоръчва кой да канят на екрана и какви въпроси да му задават.

Днес пък засенчи целия ПР екип на Кирил Петков и стана главен негов говорител. Обяви, че съпредседателят на ПП е единственият мистър НЕ като контра на Борисов и Пеевски.

Докато Христо Иванов говореше за необходимостта от политическа отговорност и зрялост, Ананиев сипеше огън и жупел, че ГЕРБ умишлено създавали напрежение преди ротацията. Сякаш не виждаме кой драска всеки ден клечките на раздора. 

Христо Иванов препоръча въпросът за външния министър да бъде оставен на акад. Николай Денков и Мария Габриел, защото много важно е да се говори за приоритетите и ангажиментите за реформи след ротацията:

За Настимир Ананиев обаче ротацията е само разчитсване на политически сметки. Затова и най-важното за него била смяната на три министри - Калин Стоянов, Христо Хинков и Александър Йоловски. Както и сядането на Денков в креслото на външния министър, което не бивало да се поставя под съмнение.

Затънали сме в блатото и никой няма да излезе с бяла риза от него, чистосърдечно признава Ананиев. Истината е, че с наглостта и  посредствеността си той се превръща в поредния воденичен камък на ПП. Който докато пада на дъното на политеската тиня, пръска зловоние и отрова.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай