"Народен съюз" спечели политическа идентичност

"Народен съюз"  спечели политическа идентичност | StandartNews.com

С преименуване на парламентарната група в „БДЦ- НС" петимата депутати от Народен съюз взеха решение да останат в групата. Това се казва в нарочна позиция, разпространена от "Народен съюз". Народните представители от формацията остават конструктивна опозиция, подкрепяща смислените инициативи и законопроекти и в същото време достатъчно ясно и категорично, неподкрепящи законопроекти, които не са в полза на българския народ.

След поредица от разговори двете партии, които съжителстват в една парламентарна група БДЦ, достигнаха до консенсусно решение и намериха точния баланс във вижданията си.

Освен промянта в името на парламентарната група сепромени и правилника за вземане на решения в групата, за да не се стига да ситуацията от минала седмица решенията в групата ще се взимат с 2/3 мнозинство, а не както досега с 1/2.

За „Народен съюз" никога не са били приоритетни постовете в комисии, а приоритет са смислените решения и реформи за провеждане на реална политика.

Най-важното за партия „Народен съюз" е, че спечели политическа идентичност и свобода да гради политическия център за предстоящите президентски избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай