Нараства подкрепата за "България без цензура"

Нараства подкрепата за "България без цензура" | StandartNews.com

София. Рейтингът на Николай Бареков се вдига рязко и вече достига 10.1%, съобщи директорът на Център за анализи и маркетинг Юлий Павлов, който е изготвил проучване на нагласите на българите два месеца преди изборите за европарламент.

4,4% от запитаните са отговорили, че ако днес се проведат парламентарни избори, биха гласували за „България без цензура", сочи проучването.

18,7% от анкетираните са отговорили, че ще дадат гласа си за ГЕРБ, а 17,6% - за БСП. ДСП събира подкрепата на 8,3% от анкетираните, а Реформаторският блок - 5,4%, показва допитването, поръчано от ПИК.

За АБВ са заявили, че ще гласуват 3,7 от запитаните, а за НФСБ – 3,2%, показват още данните

Ако евроизборите са тази неделя, ГЕРБ и БСП ще имат по 6 депутата, ДПС - трима, Реформаторският блок - един. Един евромандат ще спечели и България без цензура, ако прескочи бариерата.

ДПС е непоклатима на третото място на евроизборите и не може да бъде изместена оттам.

Управляващите водят с доста голяма и трудно стопяема преднина, показва още проучването. ГЕРБ и Реформаторският блок събират 35%, а БСП и ДПС - 43%. Павлов оспори и твърденията, че разликата между ГЕРБ и БСП е голяма. Тя, по думите му, е около 1% и малко отгоре в полза на ГЕРБ.

Що се отнася до АБВ, социологът заяви, че 2/3 от гласовете на Първановата формация идват от симпатизанти на БСП. "Затова не искаха да напуснат БСП - искаха да се представят като резервната писта на БСП", коментира Павлов.
И БСП минава на второ място след ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай