Напрежение в редиците на Реформаторите заради проф.Танев

Напрежение в редиците на Реформаторите заради проф.Танев | StandartNews.com

Кънев засега отрича да е искал оставката на министъра на образованието

Беше ни съобщено на заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок от председателя на ДСБ Радан Кънев, че трябва да бъде снето доверието от министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев. Това съобщи пред журналисти депутатът от коалицията и зам.-председател на Движение "България на гражданите" Димитър Танев. Коментарът му бе във връзка с вчерашното изказване на бившия просветен министър Даниел Вълчев, който разкри това желанието на Кънев.

"Това беше позиция на лидера на ДСБ. Той дойде на заседанието и каза, че това е решение на тяхната партия. Ние бяхме там и аз го чух с ушите си", допълни още Танев.

Според него е нормално да има подобно искане от страна на всички партии от блока. Оценката на ДБГ щяла да бъде оповестена през следващата седмица.

По думите на Димитър Танев е било взето решение от ДБГ след изтичането на една година от управлението на кабинета "Борисов 2" да бъде дадена оценка за работата на всички министрите.

Реформаторите нямат решение за смяна на министри от тяхната квота, обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев днес.
Когато ДСБ иска оставки, това се чува много добре в държавата и дори на улицата, ако трябва, обяви Кънев. На въпрос какъв е процентът вероятност Танев да остане министър, той обяви, че един министър или става на 100%, или не става.

Кънев обяви още, че е разговарял с премиера Бойко Борисов и Борисов му казал, че Реформаторския блок трябва да направи анализ на работата на своите министри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай