Напрежение на "Позитано 20"

Напрежение на "Позитано 20" | StandartNews.com

Напрежението на Позитано расте. След днешната информация, че БСП ще предложи ген. Радев за кандидат за президент, е много вероятно АБВ да се оттеглят от преговорите - това довери човек от АБВ.

Те щели да отидат на разговори само с двете кандидатури издигнати от тях или Първанов, или Калфин за кандидат президент.

Нинова още отначалото остро отхвърли тази възможност и заявила пред преговорния екип, че тези две имена са неприемливи. Тя е подложена на огромен натиск от една страна да изпълни решението на партията от вътрешнопартийното допитване, което сама си натресе. То е да прави широка коалиция. От друга е на път да не успее, тъй като е категорична, че ако АБВ продължават да настояват за Първанов или Калфин, прекратява преговорите.

"Няма да позволя на никого извън БСП да ми извива ръцете", заявила днес Нинова минути преди пресконференцията на Позитано в стаята на пресцентъра, където били част от екипа й.

"Не ме интересуват личните игрички на този или онзи. Интересува ме единствено победата на тези избори. И ако продължават тези интриги и внушения на гърба на партията, ще се кандидатирам аз", отсекла Нинова. Някои анализатори смятат, че този натиск върху нея е умишлен, за да поеме тя лично тази битка. Ще издържи ли на провокациите Нинова ще разберем тази седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай