Напрежение в Министерски съвет. Денков скастри служебния премиер

Защо уволнихте заместник-министрите?

Напрежение в Министерски съвет. Денков скастри служебния премиер | StandartNews.com

Вместо с цветя и рози, новият премиер академик Николай Денков бе посрещнат от досегашния министър-председател Гълъб Донев с една заповед, който къса всякаква възможност за приемственост.

Церемонията по приемането на новата власт засили всички опасения, че войната между новия и стария кабинет тепърва ще се разгаря.

"С гордост и голямо удовлетворение предаваме управлението на държавата на редовното правителство", заяви Гълъб Донев. По думите му правителството дава надежда, че ще бъдат решавани основните проблеми пред българските граждани и бизнес. Тази надежда може да прерасне в доверие и сигурност, ако продължите да работите за решаване на всички наболели проблеми и стратегически приоритети, каза още Донев.

Докато служебният премиер обясняваше заслугите на министрите си, новият премиер стоеше смълчан.

Когато дойде неговия ред, академик Денков заяви: “Аз съм известен с това, че в МОН направих всичко възможно да има приемственост. Това е разбирането ми за политика. Ще опитам и сега, доколкото мога. Не разбирам защо трябваше да бъдат освободени всички зам.-министри, това не позволява да имаме приемственост”.

По-рано днес една от последните заповеди на Гълъб Донев бе именно да освободи всички зам.-министри.

Няма нищо по нормално от това парламента да избере редовно правителство. Изненадан съм защо това може да е проблем за партиите, но също и за някои институции, каквато беше президентството.  Призивът ми е с този нов кабинет да забравим за тези емоции и негативизъм и така, както сме се клечи да направим така, че да работим за гражданите и бизнеса, каза Денков.

Не разбрах какъв е смисълът да бъдат освободени всички заместник-министри днес, което очевидно създава проблем и не помага да имаме приемственост както по приоритетите, така и по ежедневните дейности”, каза още новият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай