Напрежение. Радостин Василев скочи на премиера

Остра критикиа

Напрежение. Радостин Василев скочи на премиера | StandartNews.com

"Премиерът да подаде оставка пред Народното събрание още днес, за да не се мъчи през следващите три месеца да обяснява постигнатото дотук". Това заяви от парламентарната трибуна независимият народен представител Радостин Василев по време на днешното първо заседание от есенната сесия на законодателния орган.

Депутатът разкритикува работата на кабинета в няколко сфери, сред които вътрешната, външната и икономическата политика. „Станаха показни убийства, характерни за десетилетия назад във времето, мигранти са залавяни във вътрешността на страната, пътно-транспортни произшествия и улична разправа. Цялата външна политика на България се е съсредоточила в това да гостуваме на Зеленски в бункери, както и да слугуваме на една война, която може да унищожи цялата ни държава“, каза Василев, предаде БТА. 

Като пример за несправяне в сферата на икономическата политика той посочи растящите цени на горивата и хранителните продукти. 

„Намираме се в сграда, символ на комунистическата партия, която не отговаря на идеите на парламентаризма. Позорно е, че ние сме тук. Тази зала е символ и на корупцията на ГЕРБ, защото струва 44 млн. лева. За тази сума в нормалните държави се строят стадиони“, посочи Радостин Василев. 

„Търсите начин да обясните на хората тази сглобка, но не може да го намерите в отговора Шенген и еврозона. Днес Бойко Борисов призна, че се е срещал с Алексей Петров и той е близък с бащата на Кирил Петков. Аз това го знам, Кирил Петков не го е крил от нас, докато съм бил в „Продължаваме Промяната“, допълни още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай