Напрежение между Зико и Борисов. Защо кметът липсваше на срещата?

Бившият премиер си харесал нов градоначалник

Напрежение между Зико и Борисов. Защо кметът липсваше на срещата? | StandartNews.com

Бившият премиер Бойко Борисов посети стадион "Христо Ботев" в Пловдив като пристигна на строителния обект заедно с изпълнителния директор на фирмата, която отговаря за строителството на съоръжението Илиян Филипов, със заместник-кмета на Пловдив Пламен Райчев и с бившия областен управител Дани Каназирева.

Кметът на града Здравко Димитров, който в мандата си е най-големият радетел за строителството на Колежа и реконструкцията на Лаута, не участва в срещата, предава Марица.

Присъстващите веднага видяха в отсъствието на Здравко Димитров политическа интрига и тя се появи в края на изказването на Борисов, посрещнат горещо от местния координатор Иван Тотев и активисти на партията.

"Пловдив ще има нов кандидат за кмет. Имаме толкова добри хора тук, че кмет все ще намерим. Знаем кой колко може и колко може да му се разчита. Здравко Димитров направи хубави неща за града, но все пак умората и износването при политиците е факт. Той е добър човек и направи много, но темпото трябва да нараства", каза Борисов.

Още по темата: Борисов си харесал нов градоначалник на Пловдив

Борисов опита да тушира напрежението между строителя и запалянковците на „Ботев”, които твърдят, че на Колежа се строи бавно и некачествено, а изпълнителят постоянно настоява за още средства, без да е ясен окончателният проект за стадиона и без точни количествено-стойностни сметки.

По-късно се разбра, че Здравко Димитров е в Истанбул по покана на своя колега – кмета на мегаполиса Екрем Имамоглу.

Защо кметът на Пловдив не посрещна Борисов на Колежа

Посещението бе планирано отдавна и нямаше как да откажа на човек като Имамоглу, коментира за „Марица” Здравко Димитров. Заедно с него в Турция са кметът на София Йорданка Фандъкова и кметовете на Стара Загора и Свиленград Живко Тодоров и Анастас Карчев.

Те са част от официалните гости на  годишния крос на Истанбул, който е огромно събитие за най-големия турски град.

Международното състезание се провежда под патронажа на Екрем Имамоглу и събира хиляди участници и фенове.   

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай