Наливат 73 млн. лв. в Български пощи

393 населени места са без цифров ефирен сигнал

Наливат 73 млн. лв. в Български пощи | StandartNews.com

София. Приходи в размер на 73.6 млн. лв. ще се реализират за времето 2013 - 2015 г. след като бъде проведена програмата за оздравяване на Националната пощенска компания. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Данаил Папазов по време на парламентарния контрол.

Предстои реорганизация на ресурсите и администрацията и развитие на нови услуги. Папазов увери, че пощите няма да се приватизират.

Министърът съобщи, че консорциумът "Аксиор - Контракс" е забавил доразработването на интегрираната система за автоматизирани услуги на едно гише. Предприети са действия в диалог да се реши проблемът, каза той.

„Проблемът в „Български пощи" е това, че в закона е приета една несправедливост, тъй като в момента компенсацията, която е за извършваната универсална пощенска услуга за 2011 г. се изплаща през 2013 г. Едно предприятие, което извършва разходите в рамките на една година, няма как да издържи финансово дълго време, ако за тази услуга му се плаща с 2 години отложено плащане. Именно заради това и заради голямото настъпление на частите оператори след освобождаване на пазара, те са много по-гъвкави в прилагането на всяко ценообразуване, е загубен доста голям дял на „Български пощи", уточни Папазов.

393 населени места са без цифров ефирен сигнал, уточни министърът на транспорта. Изпратили сме писма до кметовете и сме получили отговори от 120, каза Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай