Наемат 150 работници във ВМЗ Сопот

Наемат 150 работници във ВМЗ Сопот | StandartNews.com

До две седмици във ВМЗ Сопот ще бъдат назначени 150 нови работници. Други 150, подали молби, чакат одобрение. Това съобщи ръководството на завода на зам.-министъра на икономиката Любен Петров, който днес посети предприятието. Преди две години и половина закъсалата държавна оръжейница съкрати 900 работници.

"Целта ни е ВМЗ-Сопот да работи на максимален капацитет, да догони и да задмине частните предприятия в сектора по производителност и заплати", заяви Петров. Той увери работещите, че министерството прави всички усилия за финансовото и производственото стабилизиране на оръжейницата след взривовете на площадката в Иганово през пролетта. За момента ВЗМ Сопот има осигурени договори и актуализирана производствена програма до края на годината за наваксване изпълнението на поръчките.

"Търсим възможност за договори по линия на кооперирането с НАТО и ЕС. Разговори се водят с Министерство на отбраната за осигуряване на поръчки за българската армия", съобщи Петров. Преди седмица икономическият министър Божидар Лукарски прие оставката на един от членовете на директорския борд заради недоволството на синдикатите от неговата работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай