Надежда Йорданова посочи интригата в скандала със записите

Според нея България има нужда от работещи институции и от професионалисти

Надежда Йорданова посочи интригата в скандала със записите | StandartNews.com

Правят се опити за интриги и сплетни, които да изместят фокуса от реалните проблеми и работещите решения. Това подозрение сподели пред Нова телевизия депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" и бивш правосъден министър Надежда Йорданова.

Според нея България има нужда от работещи институции и от професионалисти.

"В случая, както са службите, трябва да са политически неутрални", смята тя. "Като член на Министерския съвет съм получавала определени материали, или пък по време на войната в Украйна - данни и становища. За съжаление, те бяха опровергавани само дни или часове след това. Така че в името на обществения интерес е да се вдигне професионализмът в службите и трябва да намерим работещ начин да направим това", коментира тя изтеклите записи, направени по време на Националния съвет на "Продължаваме промяната"

На въпроса опит ли е оповестяването на записите да отвлече вниманието от преговорите за правителство и да ги стопира, Йорданова коментира, че не се занимава със спекулации. "Мога да коментирам резултатите. Самият факт, че днес не говорим за важни за хората проблеми в съдебната реформа или бюджета на държавата, - това означава, че вчерашните действия на Василев донякъде са постигнали целта си", подчерта тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай