На отбраната не й достигат 140 млн. лв.

На отбраната не й достигат 140 млн. лв. | StandartNews.com

София. Недостигът на финансови средства в Министерството на отбраната е около 140 млн. лева, категоричен бе военният министър Ангел Найденов. Това означава, че някои от ангажиментите, които ведомството е поело, няма да могат да бъдат изпълнени, освен ако не се осигурят допълнителни средства. Според него текущата издръжка на министерството е достигнала критичния минимум в резултат на непрекъснатото орязване на средства. По негови думи няма проблем с осигуряването на средства за издръжка на личния състав.

Найденов обаче е категоричен, че структурата на разходите е много изкривена. 74% от парите са за личния състав, 21 на сто за текуща издръжка, а само 5% за капиталови разходи. Необходимите 140 млн. не могат да бъдат осигурени чрез преструктуриране на бюджета на военното министерство, а трябва да се търсят пари от националния.

Според силовия министър армията не може повече да бъде обект на непрестанни съкращения, на отлагане на проекти и постоянен финансов недоимък. И обяви, че тази година няма да могат да бъдат стартирани нови проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай