МВР ще си сътрудничи с Полицейското управление на Ню Йорк

МВР ще си сътрудничи с Полицейското управление на Ню Йорк | StandartNews.com

Главният секретар на МВР Георги Костов и полицейският комисар на Ню Йорк Уилям Братън подписаха Меморандум за сътрудничество с Полицейското управление на Ню Йорк, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По време на своето посещение в САЩ главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов се срещна с полицейския комисар на Ню Йорк Уилям Братън. В рамките на срещата бяха обсъдени аспекти на сътрудничеството между МВР и полицейското управление на Ню Йорк - най-голямото полицейско звено в страната. Двустранните отношения в областта на правоприлагането бяха оценени като успешни и ползотворни.

В рамките на срещата беше подписан Меморандум между МВР и полицията на Ню Йорк за сътрудничество областта на превенцията и борбата с трансграничната престъпност. Меморандумът бе договорен по време на работната среща на министър Бъчварова с директора на Ню Йоркската полиция, проведена на 2 октомври 2015 г. по време на нейната официална визита до САЩ. Сключването му ще надгради и доразвие съществуващото сътрудничество, като същевременно, чрез него, двете страни ще дадат своя принос към усилията на международната общност в борбата с престъпността.

По-късно през деня главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на Главна дирекция „Националната полиция" главен комисар Христо Терзийски посетиха Центъра за видеонаблюдение на Манхатън, съобщава "Фокус". Нововъдената Система за оперативно наблюдение дава възможност на полицейските сили на терен да използват най-модерните технологични достижения (системата е изградена съвместно с Майкрософт), гостите се запознаха с работата на криминалистическия отдел за лицеви възстановки, както и на Обединения оперативен център на Нюйоркската полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай