МВР размаха пръст на "Възраждане". Предупреждението

Причината са блокадите по границата

МВР размаха пръст на "Възраждане". Предупреждението | StandartNews.com

МВР размаха пръст на „Възраждане”. Ведомството излезе с призив хората да спазват закона след протеста на границата на "Възраждане" днес. От МВР предупредиха, че ще спират други подобни прояви.

За близо два часа днес активисти на "Възраждане" блокираха работата на граничния контролно-пропускателен пункт с Румъния "Йовково" в село Кардам. Председателят на партията Костадин Костадинов обясни, че протестите ще продължат всяка седмица на различни места, без предварително уведомление.

Освен в Кардам, активисти на партията блокираха днес и други гранични пунктове в страната. Причината за протестите е решението на Конституционния съд от четвъртък, с което бе отхвърлено искането на 49 народни представители да бъде обявено за противоконституционно решението на парламента, който не допусна произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 година.

Костадинов каза, че "не може да продължава системното закононарушение, не може да продължава гаврата с Конституцията, не може да продължава нарушаването на всички основни човешки права и свободи на нас - българите, в така наречената българска държава."

Ето и цялото съобщение на МВР:

Относно проведените днес, 10.02.2024 г., нерегламентирани протести на няколко гранично-пропускателни пункта в страната от привърженици на политическа партия, Министерството на вътрешните работи призовава всеки български гражданин към спазването на Закона за събранията и митингите.

Предвид нарушаването на обичайния ритъм на работа и на реда около граничните пунктове Лесово, Кардам и Калотина, полицията си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи