Вторник,

Московски: Вина за недовършената реформа в БДЖ има Дянков

От: Failed to load user -
Московски: Вина за недовършената реформа в БДЖ има Дянков
A
A
A

"Вина за недовършената реформа в БДЖ има бившият финансов министър Симеон Дянков", коментира министърът на транспорта Ивайло Московски от ефира на Нова телевизия. "Симеон Дянков ме излъга", категоричен бе Московски.

Министърът мотивира тази информация, като обясни, че по време на предишния кабинет на ГЕРБ той и Дянков две години работили със Световната банка по план за преструктуриране на железниците. Този план включвал съкращения, но и подобряване на състоянието.

"Тогава уговорката ми беше със Симеон Дянков като финансов министър, който може да подпише този договор със Световната банка, аз превантивно да направя реформи, които бяха заложени там – непопулярните реформи", каза министърът. В тях се включвали съкращения, намаляване на съставите, включително и продаване на "Товарни превози" - "ако някой си мисли, че е много хубаво, се лъже", заяи Московски.

"Договорът беше готов на бюрото на Симеон Дянков", посочи той. Финансовият министър, обаче, до последно отказвал да го подпише, а накрая заявил, че така предвидените средства щели да му направят прекалено голям дефицит. "От всичко съгласувано с ЕК и Световната банка направихме само лошите неща", разказа Московски.

"Това няма да го повторя повече. Ако някой иска само да реже, да съкращава, това е непродуктивно", зарече се той. Според него, такива мерки в краткосрочен план може да доведат до някакъв резултат, но не и в дългосрочен.

"Аз не бих си позволил да продължа да правя само непопулярни мерки", твърдо заяви Московски.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички