Московски: Ще търсим допирни точки, но не и с БСП

Московски: Ще търсим допирни точки, но не и с БСП | StandartNews.com

София. "Ще направим необходимите анализи и ще търсим допирни точки с останалите партии.", но не и с БСП, които водили изцяло компроматна война, каза Ивайло Московски. Бившият транспортен министър от правителството на ГЕРБ говори пред Нова телевизия и по Българското национално радио.

„Още повече, защото са изкарали срещу ГЕРБ цялата компроматна машина. Хората почти се отвратиха от това, което се говореше през последния месец-два. Изцяло черен PR, изцяло компроматна война. Нямаше програма, през цялото време се говореше само за подслушвания и за СРС-та. Кой разбра, каква е програмата на БСП, плюс това тя претърпя за няколко седмици драстични изменения", каза Московски.

"Безпрецедентно е, че в криза и с правителство на малцинството ГЕРБ получи доверие", коментира бившият министър резултата на партията си на изборите. "Който реши да съставя кабинет въобще няма да му е лесно. Ситуацията е такава, че ГЕРБ не настоява да прави правителство на малцинство.", заяви Московски. 

"За нас властта не е била самоцел, няма нищо драматично, ако не успеем да съставим кабинет. За всеки от останалите участници следващ кабинет ще бъде тежко упражнение. Ще бъдем диалогична и конструктивна опозиция. Нямаме страхове, че не сме били в опозиция. Кризите, които ще се натрупат ще бъдат тежки за България. Ако онези, които искат да управляват не дадат на хората това, което им обещаха, а те обещаха много, доверието към тях ще спадне за около година", прогнозира Московски.

Бившият транспортен министър коментира политиките в областта на енергетиката: "Направихме много за енергийната независимост на България. Всички останали, които се обединиха са за енергийна зависимост."

Ще направим много подробен анализ на това какви избиратели са ни подкрепили. Това ще бъде основният критерий. Ще търсим допирни точки с останалите партии. ", каза още Московски.

Той уточни, че след като бъдат обявени окончателните резултати на Централната избирателна комисия, ГЕРБ ще направи много подробен анализ на това какви избиратели са ги подкрепили. "Това ще бъде основният критерий. Ще търсим допирни точки с останалите партии.", заяви Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай