Московски ще продава правителствения Еърбъс

Московски ще продава правителствения Еърбъс | StandartNews.com

Може да се купи по-малък самолет, който да обслужва властта, каза транспортният министър

За да се оптимизират разходите, може да се обмисли идея за продажбата на правителствения Еърбъс. Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски след заседанието на кабинета в сряда. "Според мен големият самолет не е рентабилно да се ползва, по добре да се вземе 25-30-местен, който върши работа и може да лети презокеански полети", обясни идеята си Московски. Той обаче бе категоричен, че не я обсъдил с никого и най-вече с премиера Бойко Борисов и докато не види разчети и цифри, не може повече да коментира.

Експерти от Швейцария и наши специалисти не могат да открият повредата на правителствения фалкон, с който преди дни аварира премиерът Бойко Борисов, съобщиха за "Стандарт" от правителствения авиоотряд. При тестването на земя машината не е показала проблеми, в полет обаче грешката отново се е появила. "До една седмица фалконът ще бъде ремонтиран и готов за нови полети", увериха от правителствения авиоотряд миналата седмица. Самолетът се повреди миналата сряда, когато не успя да прибере колесник и кръжа час над София с премиера на борда. Оттогава се сдоби с ласкавото прозвище Куция фалкон.
От думите на Ивайло Московски пък стана ясно още, че авиоотрядът няма да се мести от неговото ведомство, каквито иде имаше преди време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай