Московски: Питайте Тройната коалиция защо ни съди ЕК

Московски: Питайте Тройната коалиция защо ни съди ЕК | StandartNews.com

София. Питайте Тройната коалиция кой е виновен за това, че Европейската комисия повдига дело срещу страната ни относно издадените разрешения за цифровия радиочестотен спектър. Това каза министърът на транспорта, инфромационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на извънредна пресконференция.

По-рано днес стана ясно, че ЕК завежда дело срещу България пред Съда на ЕС поради процедури за издаване на разрешения за разпространяване на цифров сигнал, които ограничават конкуренцията.

По думите на Московски, първите процедури за издаване на разрешенията са следвали наличния закон, който е бил подготвен по времето на правителството на Тройната коалиция. Водим постоянен диалог с Брюксел още от самото начало и изпълнихме всички техни искания относно този проблем, каза министърът. Става дума за законови промени, които разширяват спектъра на кандидатите, можещи да кандидатстват за разрешение за разпространение на цифровия сигнал, обясни министърът. По думите му, освен това страната ни ще проведе още един конкурс за издаване на разрешение за разпространяване на цифров сигнал, точно както е поискала ЕК.

"Категорично заявявам, че всичко, което е поискано от Брюксел, е изпълнено. Изненадан съм от това, че ЕК завежда дело и в интерес на истината още не сме получили официалното уведомление", добави Московски.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай