Московски: Няма политически чадър в Министерството на транспорта

Московски: Няма политически чадър в Министерството на транспорта | StandartNews.com

„Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма, след като има реализация на разработки. Такава практика няма". Това заяви пред Нова тв транспортният министър Ивайло Московски по повод ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов.

Московски бе категоричен, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация".

"Това, което научавам, е шокиращо. Няколко пъти се опитахме структурно да се променят нещата. Моето основно предложение за ръководител на АА беше Станимир Флоров и към днешна дата твърдя, че той е човек, който можеше в минимална степен да неутрализира корупционните практики", коментира той.

"В случаите, в които в докладите се казва, че има предпоставки за корупционни действия, сме сезирали допълнително органи. На няколко места бяха хванати групи", поясни транспортният министър.

Московски допълни, че по никакъв начин не е притеснен, че ще бъде призован като свидетел по „ДАИ-гейт", защото не бяга от отговорност.

Стандарт Нюз припомня, че вчера министърът на транспорта предложи временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация" да стане заместник изпълнителният директор на агенцията Красимир Калайджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай