Москов: Ако ми искат оставката, ще я дам

Москов: Ако ми искат оставката, ще я дам | StandartNews.com

Ако оставката ми бъде поискана, ще я дам, разбира се. Това заяви здравният министър Петър Москов в отговор на въпрос за искането на парламентарната група на ГЕРБ премиерът да преосмисли участието на ДСБ във властта.

По думите му ситуацията от последните седмици или месеци логично е да довела до напрежение и до изостряне на нервите. "Ако вашият въпрос е дали някои трудно обясними последователни и непоследотвални позиции и на блока, и на ДСБ, и на други партньори и т.н. пречат на работата на правителството, пречат и на моята работа – отговорът е да. Всичко друго е логичен резултат за повишено нервно напрежение във всички коалиционни партньори".

"За сметка на това пък вчера на Съвета за развитие, който е формата, който всъщност определя дневния ред на управляващото мнозинство и на МС, беше взето ясното решение за това мнозинството да се консолидира повече около пълноценното изпълнение на програмата на правителството", подчерта Москов. Формалният повод за това, че не е бил на националното събрание на ДСБ в неделя, според Москов е че не е бил поканен.

„Второ за мен е важно, когато партия взема решение, включително и ДСБ, то да не бъде вследствие на висок емоционален момент, ами вследствие на достатъчно дълъг размисъл. Аз съм го казвал и пак ще го кажа, в ДСБ има две мнения. Едното е свързано включително и с напускане на коалицията РБ, остра опозиция, реализиране на друг вид политически проекти около ДСБ. А другото е свързано със запазването на ролята на ДСБ вътре в РБ и с гарантиране на радикални реформи, чрез участие в мнозинството. Разбира се, аз споделям едната от тях. И нека да кажа следното - аз съм основател на ДСБ и нямам причина някой да може да ми обяснява дали съм или не съм част от ДСБ", каза Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай