Москов: Петков&Василев са леви колкото дясната ми обувка

Сегашният скок на цената на електроенергията е политиката на левицата в Европа, каза лидерът на КОД

Москов: Петков&Василев са леви колкото дясната ми обувка | StandartNews.com

Има разговори за принципи с републиканците на Цветан Цветанов, но и с други формации. КОД /Консервативно обединение на десницата/ говори с различни партньори с основното разбиране, че изборът е между дясното консервативно и лявото, другото го видяхме, каза бившият здравен министър Петър Москов и лидер на КОД пред БНТ.

Познавам Асен Василев и Кирил Петков, уважавам ги, те са подготвени и амбициозни хора. Но са толкова леви, колкото е лява дясната ми обувка - така Москов коментира заявката на новия им проект, че ще работят с десни инструменти за постигане на леви цели. Оттам нататък не искам да кажа нищо, освен че е тъжно да бъдат използвани в реализиране на политическите цели на президента Радев, добави той.

Партията мандатоносител на "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри "Средна класа" бе партньор именно на КОД на последните избори.

Искам друг президент, каза още Москов. А от гледна точка на почтеността - на мен Корнелия Нинова например ми изглежда почтена, чисти си партията, води някаква целенасочена политика. но това, че е почтена, не може да я направи мой политически съмишленик, та тя иска да вдига данъци.

Според Москов сегашният скок на цената на електроенергията е политиката на левицата в Европа, която преди 10 години казала, че трябва да пазим природата и да сменим енергоизточиците и надделяла над дясното разбиране, че трябва да имаме силна икономика, преди да затваряме въгледобива. Не е причината в КЕВР, а в парите от квотите, които отиват в политическите покровители на тези хора. В България - на г-н Прокопиев и други спонсори, които имат фотоволтаици, каза Москов.

Целите на Зелената сделка трябва да бъдат постигнати, но след като излезем от ковид кризата. След като Полша е дала 2050 г. като дата за затваряне на мините, и ние трябва да дадем такава, заяви още Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай