Митов посреща гости за Деня на отворените врати в МВнР

Митов посреща гости за Деня на отворените врати в МВнР | StandartNews.com

Под мотото „Външно отвътре" Министерство на външните работи на Република България организира Ден на отворените врати.

От 11.00 до 18.00 часа днес всички посетители на МВнР ще имат възможността да се запознаят с разнообразните дейности на външно министерство – от това какво означава да си дипломат и какви консулски услуги предоставя МВнР, до това с каква дейност се занимават Дипломатическият институт към Министъра на външните работи и Държавният културен институт.

По време на отворените врати домакин ще бъде министърът на външните работи Даниел Митов.

Посетителите ще се запознаят и с една от най-известните дипломатически фамилии в страната ни – Станчови.

Гостите на МВнР ще могат да се включат в турове, организирани от Държавния културен институт, ще бъдат свидетели на студентски дебат на тема „Публичният образ на България по време на българското председателство на ЕС". Най-любопитните ще могат да проверят качествата си във воденето на преговори и дали са родени за дипломати.

Посетителите ще разгледат и три изложби: „Исторически и архивни документи", „Иван Шишманов и обединена Европа" и „Приемственост и дипломация. Родът Станчови". 6 различни щанда ще представят разнообразните дейности и услуги, които МВнР предлага, а представители на Министерството ще разказват подробности около дейността на различните дирекции.

Щандът „Европейски съюз - Информационно бюро на Европейския парламент и Представителство на Европейската комисия" ще предлага информация относно членството на страната ни в ЕС, как функционира Съюзът и какво са предимствата от членството в него. Демонстрирайки познанията си по европейските въпроси, посетителите ще могат да се включват в специално организирана игра с награди. Денят и събитията в него ще са особено интересни и полезни за студентите, на които предстои завършване или на току-що дипломиралите се младежи, които са на прага на първите стъпки в своята кариера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай