Митов: Събрал някакви хора да избутат 2 месеца

„Служебните кабинети не могат да служат за алтернатива на каквото и да е било"

Митов: Събрал някакви хора да избутат 2 месеца | StandartNews.com

 

„Служебните кабинети не могат да служат за алтернатива на каквото и да е било. Тях никой не ги е избирал, назначава ги президентът - временно, в случая за два месеца, предимно, за да направят избори”. Така Даниел Митов от ГЕРБ коментира в ефира на „Здравей, България” правителството, назначено от президента. 

По думите му чрез служебния кабинет Радев „си пуска мостове към потенциални свои коалиционни партньори за президентските избори”.

„Очаквано, вкарва БСП през задния ход на властта. Те очевидно по друг начин до момента не могат да реализират тази своя амбиция. Очевидно е, че се опитва да даде сигнали да други групи хора”, добави Митов.

Относно състава на служебното правителство той заяви: „Събрал някакви хора. Сред тях има такива от кабинета на Орешарски, има хора от БСП. Събрал хора и решил, че това са тези, които могат да избутат тези два месеца до изборите”, смята Митов.

Той коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от вторник, който каза: „Предстоят ни два тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията”.

„Кого точно е имал предвид под олигархията премиерът ще трябва да задълбочи. Не го е направил сега, но ще го направи за в бъдеще, аз съм убеден. При всички положения в България, откакто сме започнали прехода към демокрация, има кръгове, които постепенно си се утвърдиха и по един или друг начин влияят върху властовите решения”, поясни Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай