Събота,

Митева каза от къде идват заплахите срещу нея

От: Мартина Суботинова -
Митева каза от къде идват заплахите срещу нея
A
A
A

"Заплахата срещу мен има политически мотив. Самата служба за охрана не е знаела и това поставя въпроса защо“, обясни председателят на Народното събрание Ива Митева за предаването „Тази неделя“ по бТВ.

„Смятам, че заплахата срещу живота ми и този на майка ми има политически мотив и е свързана с промените в закона за НСО“, каза председателят на Народното събрание Ива Митева в ексклузивно интервю за „Тази неделя“.

Тя обясни, че сигналът е подаден по време на дебатите за закона за НСО в 21 ч. вечерта и до следващата сутрин – 10:40 ч. тя не е била уведомена за него.

„Самата служба за охрана не е знаела и това поставя въпроса защо“, каза Митева.

Тя уточни също, че след като е разбрала за заплахата от началника на НСО, е започнало едно прехвърляне между институциите – от прокуратурата казали, че при тях няма сигнал, насочили към МВР, които насочили към правосъдното министерство. „Въобще много интересно развитие има този сигнал“, обобщи Митева.

„Няма какво да се лъжем – това момче няма как да подаде един сигнал или да напише едно писмо и да го изпрати точно на пресцентъра на Министерство на правосъдието“, каза Митева.

Въпреки случилото се Митева е категорична, че охраната на бивши председатели на Народното събрание трябва да бъде премахната в срок от шест месеца след изтичане на мандата или в срок на една година.

„Никога не съм имала лоши отношения с Татяна Дончева. Спрях да говоря с нея от момента, в който тя ме нарече болонка“, каза Митева.

Председателят на парламента се почувствала засегната най-вече заради липса на уважение. „Да, не сме в политиката, за да се харесваме, но поне трябва да имаме елементарно уважение един към друг“, каза тя.

Относно скандала, познат като "500 К" Митева коментира, че Татяна Дончева не е разговаряла с нея за преминаване в друга партия.

„Това показва, че този тип политици вече са изчерпани. Това показва, че промяна по този начин няма как да стане. Че народни представители с пет-шест-седем мандата в НС няма да донесат промяната“, смята Митева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички