Мистерия за ромското сурвакане при Каракачанов

Неправителствена организация отрече да е изпращала ромски деца да сурвакат вицепремиера Красимир Каракачанов...

Мистерия за ромското сурвакане при Каракачанов | StandartNews.com

Неправителствена организация отрече да е изпращала ромски деца да сурвакат вицепремиера Красамир Каракачанов.

Деян Колев -  председател на Център за междуетнически диалог  и толерантност "Амалипе", обясни пред бТВ, че организацията се е обявила против да има сурвакане на вицепремиера Красимир Каракачанов. Като основна причина той посочи изказването на Каракачанов – „циганите станаха нагли”.

"Първо това нарушава основни принципи, на които ние трябва да възпитаваме децата си, а именно, чe правата и задълженията са индивидуални и не могат да се пренасят на група от хора. Завеждайки децата при вицепремиера ние бихме им дали много лош пример, че тези всички неща важат за хората, но за политиците се допускат изключения", обясни Деян Колев.

Организацията изпраща деца до почти всички други министри, 9 посланика, това е вече 10-а година, в която институциите отварят вратите си за ромските деца по случай празника Василица.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обаче посрещна ромски деца за празника. Оказва се, че те са били изпратени от кмета на Златарица Пенчо Чанев.

Това беше начин да се покаже на вицепремиера, че има деца, които ходят на училище и не всички са под общия знаменател, който той използва, обясни Пенчо Начев.

„Децата бяха приготвили програмата седмици наред, бяха ентусиазирани, нямаше начин да им кажа, че няма да ходят никъде. Децата трябва да се изявяват, общата ни цел е те да бъдат контактни. Решихме да ги изпратим от училището, за да могат да покажат това, което са научили и да не бъдат разочаровани”, каза директорът на училището в Златарица – Христина Генчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай