Събота,

Мистерия в коалицията, какво става на съвета

От: Агенция Стандарт -
10617
Мистерия в коалицията, какво става на съвета
A
A
A

На влизане за поредния Коалационен съвет някои от участниците в срещата заявиха, че не са наясно какво точно ще се обсъжда тази вечер

Владислав Панев от Демократична България заяви пред БНР: "Предполагам - злободневните теми в обществото. Които са и актуализираният бюджет, който трябва да бъде внесен в парламента, следващата седмица вероятно, Македония."

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ очерта друг потенциален дневен ред: "Доколкото разбрах, днешната среща ще е на тема Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като за да тръгнат средствата от ЕС, разбрахме, че Народното събрание до края на годината трябва да реализира редица законопроекти като юридическта гаранция за тези средства от ЕС".

От ИТН имат свое предложение за техническа актуализация в бюджета, която е свързана с увеличаване на възнагражденията във висшите училища. Текстовете са в седмичната програма на депутатите.

"Следващата седмица трябва да бъде внесен в парламента актуализираният бюджет. Това е работа на Министерския съвет. Надявам се да успеят", каза още Панев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички