Мистерия в коалицията, какво става на съвета

През парадния вход на МС влязоха само от ИТН И ДБ

Мистерия в коалицията, какво става на съвета | StandartNews.com

На влизане за поредния Коалационен съвет някои от участниците в срещата заявиха, че не са наясно какво точно ще се обсъжда тази вечер

Владислав Панев от Демократична България заяви пред БНР: "Предполагам - злободневните теми в обществото. Които са и актуализираният бюджет, който трябва да бъде внесен в парламента, следващата седмица вероятно, Македония."

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ очерта друг потенциален дневен ред: "Доколкото разбрах, днешната среща ще е на тема Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като за да тръгнат средствата от ЕС, разбрахме, че Народното събрание до края на годината трябва да реализира редица законопроекти като юридическта гаранция за тези средства от ЕС".

От ИТН имат свое предложение за техническа актуализация в бюджета, която е свързана с увеличаване на възнагражденията във висшите училища. Текстовете са в седмичната програма на депутатите.

"Следващата седмица трябва да бъде внесен в парламента актуализираният бюджет. Това е работа на Министерския съвет. Надявам се да успеят", каза още Панев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай