Мирослав Найденов още се страхува

Мирослав Найденов още се страхува  | StandartNews.com

 

София. Бившият земеделски министър в правителството ГЕРБ Мирослав Найденов обяви, че още се страхува за живота си и има денонощна охрана.

Той обяви, че се притеснява още след излизането на скандалния запис между него Бойко Борисов и бившия градски прокурор Николай Кокинов, който след това беше уволнен дисциплинарно от съдебната система.

Наскоро обаче Найденов, който е и един от учредителите на партия БАСТА, отбеляза, че не се страхува, а охраната е защото е свидетел по съответното дело.

"Още имам страх за живота си и имам денонощна охрана. В първия си ден като министър открих няколко устройства за подслушвате в кабинета си, няколко бръмбара. Обадих се на Борисов и след това на службата, която се занимава с това. За мен е заплашена е националната сигурност. След като първите мъже в държавата са подслушвани, какво да говорим. Ако те нямат сигурността в помещенията си, кой да има", коментира бившият министър пред бТВ.

По темата за предполагаемите записи между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, които така и не бяха предоставени от главния редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова на прокуратурата, Найденов коментира, че вероятно те са няколко и не са между тримата, а поотделно.

"Според мен Бойко Борисов е имал два отделни разговора с Георги Първанов и Румен Петков. Направен е опит те да бъдат компилирани в един", обясни той.

"Не е тайна, че по това време се подслушваха и двете резиденции - и на президента, и на премиера. Слушат службите, нерегламентирано, и когато политици излязат от властта, записите се продават, за да се печели. Служителите в агенциите не се радват на особено добри доходи и това е начин да ги повишат. Годишно се инвестират около 100 милиона лева в тези служби за техника, което е по-голям бюджет примерно от Министерството на спорта", добави още Мирослав Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай