Мирослав Найденов още се движи с охрана

Учредителният конгрес на БАСТА ще бъде на 22 септември

Мирослав Найденов още се движи с охрана | StandartNews.com

София. Бившият земеделски министър Мирослав Найденов все още се движи с охрана. Това стана ясно от негово интервю за „Здравей, България" по Нова.

Учредителят на БАСТА обясни, че не се страхува от никого и уточни, че е с охрана заради разпореждане на компетентните органи, най-вероятно защото е свидетел по делото за скандалните СРС-та.

„Сделка с прокуратурата се сключва тогава, когато някой се чувства виновен за нещо и търси вариант да избяга от вината. Категорично заявявам, че аз не се чувствам виновен, нямам абсолютно никакви притеснения и нямам повод за сключване на сделка", каза Найденов по повод слуховете, че има договорка между него и прокуратурата, при която, ако той даде определени доказателства срещу Цветан Цветанов, да бъде оневинен.

„Смятам, че ще започнат да говорят и други хора. Виждате, че започват да говорят и съм сигурен, че в края на този процес ще проговорят и други", обясни още той по делото с подслушванията. Той визира хора, които имат намерение да учредят новата партия БАСТА, както и бивши депутати от ГЕРБ, които са имали достъп до определена информация.

БАСТА ще бъде дясноцентристка организация, която няма да се различава много по идеология от ГЕРБ. В нея начело ще стоят млади хора, които не са познати до момента, припомни бившият „гербер". Той обясни, че учредителният конгрес на БАСТА ще бъде на 22 септември в НДК. " Нашата цел е влизане и участие в следващия парламент", допълни Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай