Мирослав Иванов хванат в крачка. Отмени наказанието на Хамид Хамид

Не бива нагло и долно да се лъже от парламентарната трибуна, каза Мустафа Карадайъ

Мирослав Иванов хванат в крачка. Отмени наказанието на Хамид Хамид | StandartNews.com

И.д. шефът на НС Мирослав Иванов бе хванат в крачка от ДПС за тенденциозно наказание на зам.-председателя на ПГ на Движението Хамид Хамид. Иванов бе принуден да отмени санкцията „забележка”, след като стана ясно, че нарушение на правилника и добрия тон в пленарна зала от страна на Хамид няма.

Миналата седмица Иванов наложи наказание „Забележка” на Хамид, след като наподният представител обори думи на Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната”. Лидерът на ДПС  Мустафа Карадайъ настоя за проверка на стенограмите и записите от пленарното заседание, за да се види дали Хамид Хамид е използвал обидни думи. Днес на председателски съвет при Мирослав Иванов наказанието е било отменено.

Народните представители трябва да разберат, че не бива нагло и долно да лъжат от парламентарната трибуна, коментира днес Карадайъ в процедура по време на пленарното заседание.

Вие  и парламентарната група на „Продължаваме промяната” с приказки се опитвате да наложите лъжата като норма, като нещо нормално в тази зала. Клетвопрестъпничеството като патриотизъм, а  нарушаването на Конституцията и законите в страната - като героизъм, заяви Мустафа Карадайъ. Впрочем те се превърнаха и в емблема на парламентарната ви група, която продължавате промените, каза още лидерът на ДПС.

Вие се опитвате да порицавате изобличаването на наглите и долни лъжи, които се отправят от тази трибуна, обърна се Карадайъ към Иванов.

От миналата седмица ви помолих да се запознаете със стенограмите и видеозапитие от дебатите по точката за промените в Закона за съдебната власт и да си обосновете наказанието, което наложихте на колегата Хамид Хамид. Председателският съвет тази сутрин е разгледал темата и наказанието на Хамид е отменено. Би било добре това да бъде съобщено и народните представители да разберат, че не бива от нагло и долно да лъжат от трибуната на парламента, категоричен бе Карадайъ.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай