Миро на Лена скастри ИТН и БСП

Относно Комисията за имунитетите

Миро на Лена скастри ИТН и БСП | StandartNews.com

Не искаме да бъдем обвинявани, че направляваме Комисията за имунитетите. Измежду тези четирима народни представители, по отношение на които се иска снемане на имунитет, има представител на "Продължаваме промяната". Ние не искаме да се дискредитираме. От самото начало казахме, че няма да представим кандидатура за председател на тази комисия. След това се появиха възражения от страна на "Възраждане". Те отказаха да поемат тази отговорност - да бъдат разкрити обстоятелствата, свързани с един или друг казус - Кирил Петков или Бойко Борисов.

Това заяви Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната - Демократична България". Той добави, че ИТН и БСП са избягали от отговорност.

"Излизайки от тази комисия, те създават възможност да се формира мнозинство. Може да се създаде интересна динамика в самата комисия. Нашата позиция е, че неин председател не трябва да бъде нито един народен представител измежду "Продължаваме промяната - Демократична България", ГЕРБ и ДПС, т.е. някой между останалите формации", коментира Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Ако това не се случи отговорността е на председателя на НС, който следва да посочи за всяко заседание на комисията кога ще бъде свикано и кой народен представител от нейния състав ще е председателства, настоя гостът.

"Очакваме г-н Желязков до края на седмицата да определи заседание на комисията. Не изпираме никого. Това е парламентарната практика", заяви представителят на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според Иванов, БСП не познава добре документите по "Барселонагейт". Той коментира и разрива в отношенията между партията и ГЕРБ-СДС.

"За мен е важно, че едни от основните концепции, които ние преди година и половина се опитахме да наложим чрез изменение на законодателството, е вероятно да бъдат приети. Това е разделянето на КПКОНПИ на две и възвеждането на следващите правомощия на служителите на комисията", каза той.

По думите на депутата седмица или две са достатъчни да се прецени дали е спазена процедурата на ВСС за казуса с Иван Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай