Петък,

Министър на Слави разби обвиненията срещу него и кабинета „Петков“

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
9154
Министър на Слави разби обвиненията срещу него и кабинета „Петков“
A
A
A

„Не мога да ги дефинирам в правна форма, но в човешка форма са глупости”. Така бившият министър на енергетиката в кабинета „Петков” Александър Николов определи обвиненията, които му бяха повдигнати вчера от прокуратурата.

Обвинени са и един от неговите заместници, както и бившият шеф на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов. Причината - нанесени вреди на държавния газов доставчик в размер над 88 млн. лв. Тримата са с мярка за неотклонение - "подписка".

Николов е категоричен, че в началото на войната българският потребител е плащал най-евтин газ, „въпреки че консумацията в България зависеше над 90% от „Газпромекспорт” и това беше целенасочено направено от предходни правителства”.

„Ако можеше да е по-евтино количеството, което е закупувано тогава, как така България в цяла Европа плащаше най-евтиния природен газ”, попита Николов като призова да бъдат разгледани търговите и търговските процедури. 

По думите на Николов обвинението срещу него е било повдигнато, без да са изготвени всички материали по делото. „Ясно е защо става – влиза се в предизборна кампания”, смята той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com