Министър каза какво ще се случва с украинските бежанци у нас

Министерството на туризма не управлява бежанската криза, уточни Христо Проданов

Министър каза какво ще се случва с украинските бежанци у нас | StandartNews.com

Туристическият министър Христо Проданов ще настоява до края на седмицата Националният кризисен щаб за бежанците да има ясна информация и график за това къде ще бъдат настанени украинците у нас след края на май.

„Няма да има бежанци, оставени на улицата. Гарантирам, че ще се погрижим за всички. Твърдо мое убеждение е, че час по-скоро трябва да бъде започната засилена интеграция. Министерството на туризма не управлява бежанската криза. Нашата задача е да се разплащаме с хотелите, които приеха украинците”, уточни Проданов пред Нова телевизия.

Министърът на туризма коментира днешните протести. „Предвидимите помощи наистина са насочени към всички браншове, а не само към протестиращите. Въпросът с превозвачите е малко по-сложен за коментиране. Защо не питате г-жа Фандъкова  къде са парите от синята зона, от паяците, от картите за градски транспорт. Важно е да се подкрепи бизнесът, защото той трябва да се запази, за да преминем през тази инфлация”, каза министърът на туризма.

По думите му е необходим допълнителен диалог между партиите в коалицията. „Безспорно е сложно да се управлява в коалиция от четири партии. Голяма част от нашите различия излизат наяве, но в споровете се ражда истината. Когато подписвахме коалиционното споразумение, нямахме тези кризи, които възникнаха”, уточни Христо Проданов.

Според него няма опасност от предсрочни избори и ситуацията ще се успокои.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай