Понеделник,

Министър Танев: Аве Цезаре, отиващите на смърт те поздравяват

От: Администратор -
A
A
A

След 4 часа заседание Реформаторите не излъчиха своя номинация за министър на образованието. "Не сме обсъждали конкретни имена, а ситуацията в министерството и политиката напред", каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов, който влезе  в ролята на говорител на РБ. Утре в 12,00 ч. председателите на партии от Блока имат среща при Бойко Борисов, после свикват Изпълнителен съвет. Те са дали категорично добра оценка за работата на министъра и на екипа му, каза Исмалиов на въпрос дали са се оказали неподготвени за искането на Борисов за оставката на Танев и за резервен вариант.

Попитан дали той е най-вероятният кандидат за нов министър, Даниел Вълчев отговори: Нека не създаваме неправилни очаквания. РБ имаме процедура , по която се взимат решенията. Надявам се, че ще се обединим около общи решения".

Тодор Танев, който също дойде по своя инициатива, излезе сам преди колегите от РБ. Той каза, че ще продължи да работи за РБ, за стабилността на кабинета и за образователната система. И се раздели с журналистите с думите: "Аве Цезаре, отиващите на смърт те поздравяват".

На сбирката присъстваха още министрите Москов и Ненчев.

Тагове: Тодор Танев Рб

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички