Сряда,

Минеков с ново остро писмо към Кошлуков

От: СТАНДАРТ -
A
A
A
  • Ще продължа да задавам неудобни въпроси, пише министърът на културата

Ново остро писмо до генералния директор на БНТ Емил Кошлуков изпрати министърът на културата проф. Велислав Минеков. В него той заявява, че не е удовлетворен от отговорите на Кошлуков за прекъсването на програмата на обществената телевизия заради брифинг на политическа партия.

ВИЖ ОЩЕ: Минеков вдигна мерника на БНТ. Заговори за оставки

Министърът заявява още, че че от въпросите му очевидно е имало ефект, тъй като прекъсванията на програмата с политически пресконференции са спрели. От 26 май Минеков и Кошлуков си разменят остри писма заради спирането на програмата на БНТ, за да бъде излъчен брифинг на ГЕРБ

ВИЖ ОЩЕ: Кошлуков с остър отговор към Минеков

Ето целия текст на писмото на проф. Велислав Минеков:

Уважаеми г-н Кошлуков,

За съжаление Вашият отговор не удовлетворява въпросите, които поставих. Нито мен, нито огромна част от обществото и зрителите на БНТ.

Прекъсването на живото предаване на БНТ безспорно винаги може да се обясни с редакторска преценка, но това не отменя факта, че в ефира на обществената телевизия беше излъчено извънредно изявление на политическа партия.

Разбирам формалното Ви тълкуване на закона, но то не дава отговор на въпроса ми как извънредното включване на тази пресконференция отговаря на обществения интерес.

Въпреки неподходящия тон за позицията, която заемате, БНТ като обществена медия подлежи на граждански контрол. И въпреки опитите Ви за внушения, аз не се намесвам в нея във временното си качество на министър (не бих и могъл!), а като гражданин, какъвто съм бил и ще остана след тези два месеца в служба на хората. И ще продължавам да задавам неудобни въпроси.

Както се уверихме, от задаването на въпроси все пак има ефект и след първото ми писмо до Вас практиката с "неспирането" на програмата за излъчване на партийни изявления се прекрати.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички