Миков: Моралът в политиката минава през изборите

Миков: Моралът в политиката минава през изборите | StandartNews.com

София. "Моралът в политиката минава през изборните резултати", заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков по БНТ. Той коментира продължаващите протести и искания за оставка дори около почивните бази на народните представители. "Тези, които не са доволни от отсъствието си в парламента, търсят пътища за предсрочни избори. Има една друга опасност – дори утре да има предсрочни избори, някой друг, който не е доволен от изборния резултат, да вкара страната в перманентно напрежение, защото резултатът не го удовлетворява. Трябва да се анализира и всеки да си дава сметка, че не може да има демокрация, без да има уважение в изборните резултати. Не може в цял свят 100-те дни да са минимум стандарт, в който едно правителство трябва да има шанс накъде тръгва, а само в България да има 10 дни", каза председателят на парламента.

На бележката, че протестите не са срещу изборните резултати, а срещу липсата на морал в управлението и спорните назначения като това на председателя на ДАНС, Михаил Миков каза: „Това беше кадрова грешка, но беше поправена бързо. За себе си знам кой го номинира, но не искам да го коментирам, не всичко е за публиката."

"Ако президентът наложи вето върху Закона за бюджета, това би могло да има сериозни отражения в развитието на отношенията между институциите в България", каза още Миков. „Никой президент не си е позволявал да налага вето върху Закона за бюджета, макар че винаги е имало възражения. Президентът Първанов, когато бюджетът „Дянков" удряше тежко по социалния статус на българина, направи едно изявление, с което каза, че наистина заслужава да има вето, но абсолютното право на Министерски съвет е да определя политиката и да определя финансирането на политиката чрез Закона за бюджета", припомни той.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай