Миков: Българските полицаи не заслужават Бъчварова

Миков: Българските полицаи не заслужават Бъчварова | StandartNews.com

Българските граждани не заслужават подобно управление. Това заяви лидерът на социалистите Михаил Миков в изказване на заседанието на Националния съвет на БСП, което се провежда в централата на партията.

Според лидера на опозицията, ако въобще може да се определи някаква посока на политиката на управляващите в областта на сигурността, то тя със сигурност се изчерпва с последователните им усилия за отнемане на социални права и привилегии от полицаите.

Той подчерта, че това демотивира състава на полицията и обрича на провал всякакви опити правоохранителните органи да могат да изпълняват задълженията си. „И с риск да изложа националната сигурност на риск, според критериите на г-жа Бъчварова, аз все пак ще си позволя да кажа: Българските полицаи не заслужават да имат подобен министър. Българските граждани не заслужават да имат подобно управление и все по-ясно си дават сметка за това", заяви Миков, цитиран от БГНЕС.

Мнозинството, което управлява България, е по-нестабилно от всякога досега, но причините за това не са толкова политически. 

„Нито странното поведение на бутикови партии от Реформаторския блок, нито кресливото опозиционерство на АБВ са от естество да разклатят сериозно стабилността на управляващата конструкция. Нямат голямо значение за стабилността й и вътрешнопартийните движения в ДПС, нито пък напрежението между коалиционните партньори в Патриотичния фронт. Нямат чак такова значение за стабилността на управлението и слабите резултати, които социолози отреждат на малките партии", посочи Миков в анализа си.

По думите му управляващата коалиция не се гради на политически принципи и не представлява нищо повече от сделка за разпределение на порции власт и затова няма как нейната устойчивост да бъде разколебана с политически заявки от страна на участниците в нея, още повече, ако зад тези заявки не стоят реални политически намерения, а целят само укрепване на позиции по повод на конкретни властови сделки на разпределение. Управлението е механичен сбор на икономически интереси „Все по-несериозни изглеждат опитите на отделни по-малки играчи сред управляващите да „извиват ръцете" на по-големите си партньори, за да имитират политическа активност, заемането на някакви позиции – и не на последно място – да се опитват да се предпазят от отговорността за десния начин на управление, в което всички те участват", заяви лидерът на левицата.

 „Тази нестабилност се корени в последиците, които поредицата от десни решения имат за държавата, обществото и хората. Видимите резултати на управляващите стават все по-осезаеми за хората и това създава не толкова гордост, колкото социално напрежение сред хората", продължи председателят на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай