Миков: Българите са най-големите губещи на тези избори

Миков: Българите са най-големите губещи на тези избори | StandartNews.com

Българите са най-големите губещи на изминалите кметски избори. Те бяха фалшифицирани, имаше купуване на гласове, поправяне на бюлетини, както и множество други нарушения. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването Панорама по БНТ.

„Това бе битка за пари и разпределяне на евросредства, но не ражда доверие в управлението и институциите. Хората разбират, че в България няма демокрация. А най-големите губещи – това са българските граждани", заяви той.

„Ние също загубихме на тези избори, но сме национална партия и провеждахме политики на местните избори. БСП е партията с идеи и позиции, а след като си такава- не може да не гледаш на отношенията с Русия, например- като приоритетни", обясни председателят на социалистите. И изрази разтревожеността си, че през годините е изяждан моралният компонент в БСП.

„Защо седмица след изборите се случва всичко това в държавата ни? Явно няма доверие в институциите, във властта", коментира Миков по повод протестите на полицаите, които продължават няколко дни в страната.

„Сега, при тези напускания на служители, не може да не се търси сметка за най-качествения състав, защото те най-лесно ще си намерят работа извън ведомството. Това носи риск качеството в системата още повече да падне", коментира той.

Управляващите не защитават интересите на хората, категоричен бе Миков и даде за пример замразяването на плащанията на майките с деца, неприемането на прогресивното подоходно облагане, нежеланието да се приеме облекчението на ДДС за детските храни и пособия. „Хората накрая ще разберат, че в държавата има и дясно, но има и ляво", добави той.

Накрая Михаил Миков честити предстоящия празник на полицаите и изтъкна, че те са хората, заслужаващи уважение- "именно те са тези, които защитават сигурността в страната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай