Миков: Накрая се получава прасе с крака на пиле

Миков:  Накрая се получава прасе с крака на пиле | StandartNews.com

Един проект трябва да е предмет на цялостно обсъждане, а не на някакъв пазар - твоите 20 гласа срещу какво ще ги дадеш и го драскаме в тефтерчето, минаваш през другия кабинет - а твоите 15 или 10 гласа срещу какво ще ги дадеш, драскаме в тефтерчето. Накрая се получава прасе с крака на пиле. Така лидерът на БСП Михаил Миков описа преговорите за конституционните промени.

Едничката цел е разместване и овладяване на позиции в съдебната власт, смята той.

По думите му аритметичният подход показа само едно, че промените в конституцията от ясно набелязана цел с определени прогнозируеми последици, конституционното законодателство се превърнало в събиране на гласове. "Това подравя конституционните устои. Промените в съдебната власт изискват много по-сериозно отношение, отколкото събиране на гласове, закани, обвинения, решения, които предоставят, че който не е съгласен с нещо не е в прогресивната част от човечеството", изтъкна лидерът на БСП.

БСП продължава да отстоява позицията си, че реформи в съдебната власт се правят след задълбочен анализ на проблемите и след достатъчно ясна преценка на рисковете. Сегашната ситуация придобива леко комичен оттенък, смята Миков.

Един проект трябва да е предмет на цялостно обсъждане, а не на някакъв пазар - твоите 20 гласа срещу какво ще ги дадеш и го драскаме в тефтерчето, минаваш през другия кабинет - а твоите 15 или 10 гласа срещу какво ще ги дадеш, драскаме в тефтерчето. Накрая се получава прасе с крака на пиле. Така лидерът на БСП Михаил Миков описа преговорите за конституционните промени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай