Мика Зайкова побесня заради цените! Атомна бомба по кабинета

И каза какво трябва да направят

Мика Зайкова побесня заради цените! Атомна бомба по кабинета | StandartNews.com

"Това е нищо, ама от сърце. Какво всъщност предлага Гълъб Донев - да наблюдава как цените от производителя до щанда на потребителя става 30 и повече процента. Това българските граждани го знаят.

Това, което прави в момента служебното правителство, това е да наблюдава как ограбват българския народ", каза Мика Зайкова, финансов експерт и бивш народен представител.

"Те щели да подготвят закон. Какво от това? Този закон няма кой да го приеме. И като дойдат тези 240 след втори април, няма сигуност че този закон ще го приемат", допълни Зайкова, цитирана от Фокус.

От думите й стана ясно, че това, което прави в момента служебното павителство, е да наблюдава как ограбват българските граждани.

"Аз си мисля, че Комисията за защита на конкуренцията трябва да си влезе в ролята и да започне борба с картелните споразумения", каза още финансовият експерт.Мика Зайкова коментира обявените от новото служебно правителство приоритети: "Първият приоритет на новото "старо" правителство е цената на живота.

Вторият е голямата инфлация. Само че голямата инфлация не се бори с думи, а с действие. Това, което предлагат, да - няма да се наместват в пазарната, но има ли България пазарна икономика? Това е въпросът".

Според икономическия експерт има административни мерки, които могат да се приложат и да дадат положителен ефект за намаляването на цените: "Една от тези мерки е борбата с картелните споразумения.

Второто нещо е, за да няма висока инфлация и да не връщаме парите, които и без това не са много, да не ги пръскаме по равно на калпак. Тези пари могат да се използавт за капиталови разходи, за разходи в нашатат индуствия, които да доведат до стоки с висока добавена стойност и висока конкурентоспособност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай