Методиев проговори за Радев, Радева и Нинова

Поводът беше политически, каза бившият началник на кабинета на президента

Методиев проговори за Радев, Радева и Нинова | StandartNews.com

„Раздялата ни с президента беше по политически повод, относно разминавания по отношение на цялостната политика на институцията”. Това каза бившият началник на кабинета на Румен Радев – политологът Калоян Методиев. Той бе уволнен от президента заради участието му купона на Боровец, който Корнелия Нинова спретна за най-верните си социалисти след победата си на вътрешните избори в БСП. Методиев пусна пост във фейсбук, че напуска „Дондуков” 2 поради разминаване във вижданията си с президента, от администрацията на Радев го опровергаха, че е уволнен. Самият Радев по-късно потвърди, че причината е залитането на Методиев към Нинова.

„Израснал съм сред военни, но имам политически пристрастия. Не е било тема това. Не съм говорил с него. От моя гледна точка става дума за оставка, а не уволнение. Раздялата ни беше по политически повод и разминаване за виждания по политики. Не съм бил на семейна сбирка на Боровец. Нямам колебание за действията си, аз съм пълнолетен човек, каза Методиев пред Нова тв. Той обърна специално внимание на отношенията си Нинова, като не спести хвалебствията си нея. Тя била подготвена икономически, имала характер и воля, а и политически опит. Не била меркантилна, говорела английски и френски. Но трябвало малко да подобри комуникацията и кадруването.

По повод информациите, че Нинова е предлагала на Методиев място като водач на листо на БСП от гражданската квота, а в последствие е като министър, политологът каза, че не е водил разговори с Корнелия Нинова да бъде евентуално неин министър. Щял да поднови преподавателската си дейност.

 „Когато Румен Радев ме покани миналата година, не знаех къде отивам, но не съм се колебал и за миг. Това са редки шансове в живота. Опитът е безценен – и международен, и административен. Дотогава не бях влизал в държавна институция, не знаех как функционира подобна система”, коментира още Калоян Методиев пред Нова тв. „Като оставим настрана изходът от цялата ситуация – опитът е безценен и аз го оценявам като плюс”, каза той.

„Винаги това, с което съм се захващал в рамките на институцията, е било с видим краен резултат. Било е полезно и на нея, и на самия президент”, посочи Методиев. Той определи серията отстранявания на хора от "Дондуков" 2 като тенденция. Спорадично бил виждал съпругата на президента Десислава Радева. "Не мисля, че Радева кадрува", обяви той и добави, че те не били близки и не контактували.

Калоян Методиев коментира и резолюцията на Европейския парламент срещу България, която бе приета по инициатива на новия политически дует Радан Кънев и Елена Йончева. Резолюцията е кръвопреливане в полза на Бойко Борисов, каза Методиев. И допълни, че Истанбулската конвенция е вредна за България. Затова и резолюцията е укрепила позицията на Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай