Местят в Пловдив помощник-машиниста на дерайлиралия влак

Местят в Пловдив помощник-машиниста на дерайлиралия влак | StandartNews.com

Стара Загора. Помощник-машинистът на дерайлиралия край жп гара Калояновец Христо Теляшев е бил изписан от старозагорската университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович" по негово желание в понеделник след обяд, съобщиха от здравното заведение.

При зверската катастрофа той бе със счупени ребра и скъсани кръстни връзки на коляното. Имаше съмнения за спукан далак, но те бляха отхвърлени по-късно от лекарите. Теляшев и приятелката му Весела, която бе неотлъчно с него в болницата, са били изведени при строга охрана от трима полицаи, до колата, откарали до Пловдив. За пореден път той е отказал всякакви изявления по съвета на своите адвокати. Както обявиха по-рано от Старозагорската окръжна прокуратура, помощник-машинистът вече е бил разпитван, но като свидетел. Срещу него нямало повдигнато никакво обвинение. Ден след зверската катастрофа шефовете на Теляшев от НКЖИ и БДЖ обявиха, че най-вероятно той е управлявал влака по време на инцидента, при който загина машинистът Венко Тодоров и бяха ранени по-тежко петима, а други 10-ина по-леко.

В неофициален разговор Весела Димитрова - жената, която живее без брак с Тиляшев, е заявила, че според разказаното от него семафорът в участъка преди жп гара Калояневец, където стана зверската катастрофа, е показвал движение направо, а не отклонение вляво или вдясно. При посока направо влакът е можел да продължи със 100 км/ч, а не да намалява на 40 км/ ч, каквото е било изискване за лявата или дясната линия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай